Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Loire menti kastélyok képes leírás - Franciaország.tlap.hu
részletek »

Loire menti kastélyok - Franciaország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: franciaorszag.tlap.hu » Loire menti kastélyok
Keresés
Találatok száma - 5 db
A loire-völgyi kastélyok

A loire-völgyi kastélyok

A kastélyairól híres vidék, melyet Franciaország kertjének is szoktak nevezni, mintegy 200 kilométer hosszúságban, a Loire középső, Chambordtól Angersig terjedő szakaszán terül el. A Loire-völgy alatt viszonylag nagy területet kell értenünk, nem csak a folyópartot. Ide tartozik a Cher, Indre, Vienne, illetve a Loire folyók által közrefogott, művészet- és kultúrtörténeti szempontból egyaránt rendkívül gazdag térség.

Látogatás a Loire-menti kastélyokban

Látogatás a Loire-menti kastélyokban

A Loire folyó mentén álló kastélyok pompás építészetük és gazdag történelmi örökségük révén igazán kedvelt és népszerű turistalátványosságok. A legegyszerűbben úgy juthatunk el ide, hogy Toursba induló repülőjáratot választunk. Egyéb esetben Párizsból mehetünk vonattal tovább. A táj már önmagában is lenyűgöző, de a kastélyok még szebbé teszik. A franciák nem véletlenül büszkék erre a vidékre. Több mint száz kastély és vár található ebben a térségbe. A kastélyok története a 15. században kezdődött. A burgundiak feldúlták Párizst, és Chinon kastélyba menekültek VI. Károly örökösei. A dauphinek ezek után mindig ide költöztek és találtak menedéket, ezért épültek olyan nagy számban kastélyok a Loire-mentén. Chambordtól egészen Angersig 200 kilométer hosszan terülnek el a kastélyok. A térség Közép-Franciaországban található, nagyjából kontinentális éghajlatú, de a tenger hatása miatt az esők sűrűn hullhatnak.

Loire völgye

Loire völgye

Loire-völgye Franciaország legvonzóbb része, a világhírű kastélyok hazája. A híres vidék a Loire folyó középső Chambordtól Angers-ig terjed el, körülbelül 200 km hosszúságban. Chambord Franciaország harmadik legnagyobb kastélya. Hófehér épület tetejét gyönyörű tornyocskák és kémények díszítik. Az építésnél talán Leonardo da Vinci adta a tippet, és a kettős csigalépcsőjét neki is tudják. 440 termét sosem tudták kifűteni. Chenonceau-kastély a legkecsesebb. Valójában folyóra épült ez az ékszerdoboz, a parton csupán egy korábbi várkastély öregtornya áll. II. Henrik Diane de Poitiers-nak ajándékozta, aki hosszú éveken át kegyencnője volt. A király halála után Medici Katalin tartotta fenn magának.

Loire völgyi kastélykalauz

Loire völgyi kastélykalauz

Franciaország kertje a Loire folyó mellett mesevilágot idéz pompás kastélyaival. De ha ide utazol, a történelem is megelevenedik, hiszen a Napkirály, Leonardo da Vinci, Medici Katalin, Rousseau, Jeanne dArc lábnyomában jársz...

Mivel tud betelni a szem?

Mivel tud betelni a szem?

A híres vidék a Loire folyó középső, Chambordtól Angersig terjedő szakaszán terül el, mintegy 200 kilométer hosszúságban. A kastélyok története különben 1418. május 28-ára megy vissza, amikor is a tizenöt éves francia trónörököst hívei lovagi kísérettel kimentik a harcok dúlta Párizsból, és Chinon kastélyába helyezik.

Tuti menü