Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvek, filmek, videók, fotók - Franciaország képes leírás - Franciaország.tlap.hu
részletek »

Könyvek, filmek, videók, fotók - Franciaország - Franciaország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: franciaorszag.tlap.hu » Könyvek, filmek, videók, fotók - Franciaország
Keresés
Találatok száma - 6 db
Életem Franciaországban

Életem Franciaországban

Julia Child 1948-ban érkezett diplomata férje oldalán először Franciaországba. Egy szót sem tudott franciául, soha addig nem kóstolt egyetlen francia ételt sem, ráadásul főzni sem tudott. Ám ahogy kezdett elmélyedni a nyelv tanulásában, ahogy kezdte megismerni a franciák életmódját és konyháját, szenvedélyes érdeklődés gyúlt benne az ország és lakói iránt, a főzés pedig életre szóló hivatásává vált. Ebben a könyvben Julia Child elsősorban franciaországi kalandjait meséli el: feltárul előttünk a háború utáni Párizs a híres Cordon Bleu főzőiskolával, az eldugott kisvendéglőkkel és a külföldiek pénztárcájához mért elegáns éttermekkel. Juliával együtt kilátogatunk Marseille nyüzsgő halpiacaira, végigjárjuk Provence kisvárosait, megcsodáljuk a kiépülőben levő francia Riviérát, megismerünk híres séfeket és a helyi konyha minden csínját-bínját értő egyszerű parasztasszonyokat. A szeretett férjével Európa más országaiba tett közös utazásaikról szóló tudósításokból kiderül az is, milyennek látta kontinensünket akkoriban egy érdeklődő amerikai. Az emlékirat egyben beszámoló arról, milyen hányattatások után sikerült kiadni a francia szerzőtársnőivel közösen írt, ma már alapműnek számító, kétkötetes angol nyelvű nagy francia szakácskönyvet, és hogyan lett Juliából Amerika első televíziós sztárszakácsa.

Hangos útikönyv Párizs

Hangos útikönyv Párizs

A Párizs című útikönyv a francia főváros történelmi negyedein kalauzol végig az exkluzív kiállítású minialbum lapjain, valamint a cd-melléklet közel ötórányi hangfelvételén Varga Kata hangjával. A cd további 50 színes fotót és gazdag webes linkgyűjteményt is tartalmaz.

Párizs - Marco Polo

Párizs - Marco Polo

Telis-tele fényképekkel, illusztrációkkal és térképekkel. Négy csodálatos nap Párizsban. Alaprajzok és keresztmetszeti rajzok a főbb látnivalókról. Háromdimenziós rajzok igazítják el a kerületek, utcák és épületek között. Hotelek, éttermek, üzletek és szórakozási lehetőségek hatalmas választéka. Nyolc egyedileg tervezett sétaútvonal.

Párizs útikönyv

Párizs útikönyv

A praktikus méretű és kartonált füles borítójú, ideális terjedelmű zsebkönyvek a könnyed stílus, lényegre törő ismeretek kedvelőinek készültek. A magyar utazók sajátos igényinek megfelelően olvasmányos és színes kiadványok elegendő tájékoztatást adnak országjáróknak, városlátogatóknak, kultúrszomjasaknak, ínyenceknek egyaránt. A természetkedvelők, sportrajongók, szórakozásra vágyók is megtalálják a kedvükre valót. Gyakorlati tanácsok, hasznos információk -turistairodák, címek, elérhetőségek, szállásajánló- egységben gyűjtve, könnyen áttekinthető szerkezetben szerepelnek. A borítóbelsőn valamint a szövegközben számos térkép segíti az utazókat a tájékozódásban.

Párizs Városkalauz

Párizs Városkalauz

Városnézését kezdje az Eiffel-toronynál, Párizs jelképénél! Egészen fantasztikus érzés, amikor a torony tetejéről pásztázhatja a csodaszép várost. Lenyűgöző látványt nyújt a Szajna partján fekvő, gótikus stílusban épült Notre Dame, amelyet több évszázadon keresztül építettek. A Notre Dame viszont nem csak egy turista látványosság, hanem fontos vallási központ is. Később tekintse meg a Diadalívet is, amely a Champs-Elysees-n, Párizs híres sugárútján áll. A sugárút mentén elhelyezkedő kávézók egyikébe üljön be, igyon egy kávét vagy kóstoljon finom francia borokat. A világ talán leghíresebb múzeuma, a Louvre szintén Párizsban található.

Úton-útfélen Franciaország

Úton-útfélen Franciaország

Ez az autós útikönyv a főutaktól távol eső vidékre kalauzolja az utazót: szép falvakba, mesés tájakra, régi éttermekbe és otthonos kis szállodákba. Az ismeretlen vidéki Franciaországot bemutató 24 autós túra minden szakaszán kényelmes szállás és kitűnő ételek várják a vendégeket. Az 1-7 napos túrák kínálatában mindig szerepel séta egy középkori óvárosban vagy érintetlen vidéken; sokféle szabadidős program, valamint a helyi ételeket és kézműves munkákat kínáló bolt. A postai irányítószámok a műholdas navigációt segítik. Az útikalauzban feltüntetett helyi közlekedési szabályok, részletes térképek és világos útvonalleírások mind a tökéletes autós nyaralás megszervezését segítik.

Tuti menü