Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gasztronómia képes leírás - Franciaország.tlap.hu
részletek »

Gasztronómia - Franciaország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: franciaorszag.tlap.hu » Gasztronómia
Keresés
Találatok száma - 9 db
A francia konyha és étkezési szokások

A francia konyha és étkezési szokások

A híres, hagyományos francia szakácsművészet napjaink európai konyhájának, kialakulását nagyban befolyásolta. Térjünk be egy nagy szállodába a világ bármely táján, a nemzeti specialitások mellett biztos, hogy az étlapok franciás ételeket is kínálnak. A gasztronómia nyelve a francia lett. A francia konyha az olaszoktól vette át a lényegében római korra visszavezethető sütési-főzési módszereket.

A francia konyha fűszerezésről

A francia konyha fűszerezésről

A nyugati gasztronómia fejlődésében az itáliai reneszánsz jelenti a fordulópontot. A módos olasz kalmárok asztalára a XV. század elejétől kezdve nem hatalmas húsdarabok kerültek, hanem gomba, fokhagyma, szarvasgomba, bélszínszeletek és tésztafélék, például lasagne vagy ravioli. A legvagyonosabbaknál mindezt igen fényűző módon tálalták. Itália, amely így a nyugati konyhaművészet bölcsője lett, Franciaországra különösen nagy

A francia konyha nem csak gasztronómiai örökség

A francia konyha nem csak gasztronómiai örökség

A francia gasztronómia elismerésével először válhatott egy nemzet konyhaművészete a szellemi világörökség részévé. Az Ensz Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete azonban nem egyszerűen a franciák tradicionális nemzeti ételeit, hanem a franciás jellegű étkezést vette fel a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára Nairobiban tartott konferenciáján.

Finomkodás nélkül - a francia konyha

Finomkodás nélkül - a francia konyha

Franciaország gasztronómiáját gyakran a 'francia konyha' szókapcsolat alá szokás besorolni, és általában egy finomkodó, mesterkélt konyhát értenek alatta. Mondanunk sem kell, mindkettő hatalmas tévedés. A francia konyha sokszínűsége az olaszéval és a kínaiéval állítható párba, számtalan régió, alapanyag és stílus tartozik ide.

Francia ételek fotókkal

Francia ételek fotókkal

A francia konyha az olaszoktól vette át a lényegében római korra visszavezethető sütési-főzési módszereket. A legenda szerint egy orvos lánya a középkorban Itáliából magával vitt néhány olasz szakácsot Franciaországba, akik a francia konyha atyjainak tekinthetők.

Francia konyha - Szakácskönyv

Francia konyha - Szakácskönyv

112 nélkülözhetetlenautentikus francia ételrecept. A franciák híresek a gasztronómi iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés terén. Vince Kiadó, 2011.

Francia konyha egyszerűen

Francia konyha egyszerűen

Ami az olaszoknál a pizza, az a franciáknál a quiche: mennyei tészta változatos és gazdag feltéttel. Készítheted sós és édes változatban is - mindkettőre van tuti receptünk. Francia szakácskönyveket lapozgatva a quiche (ejtsd: kis) roppant pepecselős és macerás ételnek tűnik. Nem elég, hogy tésztát kell gyúrni, de vakon ki is kell sütni, majd megtölteni, és újra sütni. Pedig lehet ezt egyszerűen és gyorsan is csinálni: mindössze 20 perc gyúrás és keverés az egész, majd a munka nagy részét a sütő elvégzi. Stopper indul!

Francia konyha régen és napjainkban

Francia konyha régen és napjainkban

A francia konyha nagyon híres, gondosság, türelem és minőségi összetevők jellemzik. Az elmúlt években a francia konyha határozta meg a világ gasztronómiáját, de ugyanakkor ő maga is változásokon ment át.

Világörökség lett a francia konyha

Világörökség lett a francia konyha

A francia gasztronómia elismerésével először válhatott egy nemzet konyhaművészete a szellemi világörökség részévé. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) azonban nem egyszerűen a franciák tradicionális nemzeti ételeit, hanem a franciás jellegű étkezést vette fel a veszélyeztetett szellemi kulturális örökségek listájára Nairobiban tartott konferenciáján.

Tuti menü