Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Franciaországról képes leírás - Franciaország.tlap.hu
részletek »

Franciaországról - Franciaország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: franciaorszag.tlap.hu » Franciaországról
Keresés
Találatok száma - 9 db
A francia nyelv

A francia nyelv

A francia (franciául français; ejtsd: fransze) újlatin nyelv, eredetileg Franciaország, Belgium, Luxembourg és Svájc területén beszélték, mára azonban 54 országban él számottevő francia nyelvű közösség. Világszerte hozzávetőlegesen 300 millió ember beszéli, ebből elsődleges nyelvként 78 millióan. A francia nyelv a volt Római Birodalom mai észak-franciaországi területein a rómaiaktól átvett latin nyelv helyi változatából alakult ki.

Általános információk - Franciaország

Általános információk - Franciaország

Franciaország az Európai Unió legnagyobb tagállama. Területe az Északi-tengertől a Földközi-tengerig húzódik. Változatos felszínét keleten és délen hegyek borítják. A 4810 méter magas alpesi csúcs, a Mont Blanc Nyugat-Európa legmagasabb pontja. Franciaország alacsonyan fekvő sík vidékeit négy folyó vízgyűjtő területei alkotják. E négy folyó közül északon folyik a Szajna, tőle délre található a nyugat felé tartó Loire és Garonne, a Rhône pedig a Genfi-tóból ered és a Földközi-tengerbe ömlik.

Általános információk turistáknak

Általános információk turistáknak

Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napra utazhatnak vízummentesen Franciaországba. Az országba való belépéshez útlevél vagy új típusú kártyás személyi igazolványszükséges, melynek a hazautazást követően legalább 3 hónapig kell érvényesnek lennie. A dokumentum beszerzéséről és érvényességéről utasaink egyénileg kötelesek gondoskodni. Lejárt útlevéllel, vagy úti okmánnyal nem rendelkező utasainkat a határról visszafordítják.

Általános jellemzők - Franciaország

Általános jellemzők - Franciaország

A franciák megírták a la vie en rose-t (a rózsák életét), gazdagabbá tették a világot a creme brulée-val és a camembert-el, de Beauvoirral és Debussyvel, a Tour de France-szal, a Tour Eiffel-el és még számtalan dologgal. Ha eltölt egy hétvégét Párizsban, Ön is rájön miért álmodozik a fél világ Cyrano utcáinak bekóborolásáról, vagy egy Manet stílusban, a 'zöldben' elköltött piknikről. Franciaország, szinonimája a romantikának!

Európai országok - Franciaország

Európai országok - Franciaország

Franciaország az Európai Unió legnagyobb tagállama. Területe az Északi-tengertől a Földközi-tengerig húzódik. Felszíne változatos, keleti és déli részét hegyek uralják. A Francia-Alpokban található a 4810 méter magas Mont Blanc, amely - a Kaukázustól nyugatra - Európa legmagasabb hegycsúcsa.

Franciaország a Cimborán

Franciaország a Cimborán

Franciaország felszíne 551000 km2 (az ôt körülvevô szigetekkel együtt). Az ország hatszög alakú, lakói elôszeretettel nevezik hexagonnak. Határai a XVII. század óta alig változtak. Három oldalról tenger veszi körül, három oldalról szárazföld. Ismerkedjünk meg az országgal fölülrôl lefelé! Itt található Európa és az Alpok legmagasabb hegycsúcsa, a Mont Blanc 4807 m magas. A Pireneusok Spanyolország és Franciaország határán szintén fiatal lánchegység (3298 m). A középtájt húzódó hegységek, a Francia Középhegység, keleten a Vogézek, és a Jura nem érik el a 2000 méteres magasságot. Franciaországot síkságok és alacsony platók jellemzik, melyek a hegységek lábáig húzódnak, üledékes medencéket alkotva.

Franciaország himnusza

Franciaország himnusza

A francia nemzeti himnuszt (La Marseillaise) nevével ellentétben nem Marseille-ben, hanem Strasbourgban írták, mégpedig egy francia műszaki tiszt, Claude Joseph Rouget de Lisle (1760-1836) kapitány szerezte az 1792. április 24-i forradalmi események hevében.

Információk Franciaországról

Információk Franciaországról

Korzika szigetét bátran nevezhetjük a Földközi-tenger egyik legvonzóbb szigetének. Ez a valódi kontrasztok világa. Keleti tengerpartján széles, fehérhomokos strandok húzódnak, amíg csak a szem ellát. A sziget belsejét magas hegycsúcsok, friss levegő, fenyő- és tölgyerdők, örökzöld bokrok és kristálytiszta hegyi patakok jellemzik.

KFTkreátor Franciaország

KFTkreátor Franciaország

A KFTkreátor vállalja francia KFT-k megalapítását, melyekhez könyvelőt és székhelyet is biztosítunk ügyfeleinknek az ország fővárosában, Párizsban. Keressen minket telefonon időpont egyeztetés végett, magyarul is beszélő munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők segítségére bármilyen jogi vagy adózási kérdés kapcsán. Irodánk párizsi székhellyel alapítja meg ügyfeleink vállalkozását, ahol pezsgő üzleti élet és óriási lehetőségek várják a magyar üzleti szféra tagjait is. Mérlegképes könyvelőnk a cég megalakulása után is segítségére lesz megrendelőinknek.

Tuti menü